Tuesday, March 16, 2021

AMBIGUO? / DUBBELZINNIG?

Soy muy crítico de los argumentos mal fundados que "las autoridades" utilizan para promulgar las medidas autoritarias para contrarrestar el COVID-19, como p.e. el toque de queda. Cuando le dije esto a un amigo, él me contestó: "Pero yo estoy feliz con la falta de rigor en sus argumentos, porque eso hace que medidas como el toque de queda sean menos herméticas y amedrentantes."
Le di la razón a mi amigo, pero también a un otro amigo que está preocupado del "discours" de las autoridades y medios de comunicación de crear angustia y hacer responsable el indivíduo y no la colectividad, así promoviendo la ideología neoliberal.
No me siento ambiguo.

Ik sta zeer kritisch tegenover de slecht gefundeerde argumenten die "de autoriteiten" gebruiken om autoritaire maatregelen te nemen om COVID-19 tegen te gaan, zoals bv. de avondklok. Toen ik dit tegen een vriend zei, antwoordde hij: "Maar ik ben juist blij met het gebrek aan nauwkeurigheid van hun argumenten, want dat maakt maatregelen als de avondklok minder strak en intimiderend."
Ik was het eens met mijn vriend, maar ook met een andere vriend die zich zorgen maakt over de "discours" van de autoriteiten en de media om angst te zaaien en het individu verantwoordelijk te maken en niet de gemeenschap, en zo de neoliberale ideologie te promoten.
Ik voel me niet dubbelzinnig.

1 Comments:

Blogger Herman said...

Volledige afwijzing van iedere maatregel opgelegd door de overheden tav het Covid spektakel. Ik zie de overheden als bijzonder onverantwoordelijk in hun onderneming tav corona 2019. Sinistere voortgang en dubbele agenda's. Het duurde lang voor ik hier volledig van overtuigd raakte. Hoe stoppen we dit? Ik hoop na 17 maart 21...dat zich een sneeuwbal moge ontwikkelen vanuit Nederland die zich als een olievlek (ik wil het woord virus niet gebruiken) over de aarde verspreidt...al is de leugen nog zo snel...

7:20 AM  

Post a Comment

<< Home